Suomi-Teinipeelo-Suomi -sanakirja 0.1 beta

Ohjeita Teinipeeloa puhuville:

Älä missään nimessä käytä välimerkkejä. Teinipeelossa välimerkit ovat tarpeettomia - tarkoitus on antaa kuulijalle/lukijalle haasteita viestin sisällön todellisen merkityksen löytämisessä.

<SirPsaiko> mikas o paras mese volvo bemari
<Byte_> no siinä vaan on yksi pieni mutta kun ritmon kisamalli 
näyttää tavalliselta ritmolta nii kukaan ei ymmärrä sen päälle 
ennen ku istuu sisään ja starttaa ja käy mutkan ajamassa ja 
nousee polvet vavisten pois autosta...

ks:n korvaaminen x-kirjaimella on itsestäänselvyys. Esim. "tiättexte", "vähäx", "tulex", "yx" ja niin edelleen. 

<arpaXe> kellä on BitchX
<arpaXe> kuka suostuu testi kuolijaxi
<LiZarD18> mä oon yx hemmo, joka omistaa suomen siistein kadett GSi
<wax> onx kellään huuto.nettiin piste jutskia???
<Marica81> tietääx kukaan mikä päivä bon jovin keikka on hesassa???????
<Marica81> eix kukaan tosissaankaa tiiä????
<_Pinja_> ootteko koskaan seurannu textiteeveen chatteja, 
     kaikki o hulluja

Jokainen lause voidaan aloittaa ja lopettaa kahdella, kolmella tai jopa useammalla pisteellä. Näin tekstiin saadaan taiteellisempi vapaa-assosiaatio -ote, eikä mikään kommentti tai mielipide tunnu turhan jyrkältä.

<aB> sane, en nailla nakymin mihinkaan.. teatterikorkeeseen en 
   paassyt enka talousiteteita opiskeleen.. nyt kokeilen duunia tehda..
   tammikuussa armeijaan.. sit uudelleen.. kyl ma avointa kayn nyt..
   ja luen ens kevaalle 

Isojen kirjaimien käyttäminen on vapaamuotoista. Sanat voidaan kirjoittaa kokonaan isoilla kirjaimilla. Kesken lauseen on myös mahdollista, ja jopa suotavaa, kapitalisoida mikä tahansa sana, jos sen merkitystä erikseen halutaan korostaa. 

<NacHo> NRJ:llläki tulee ACE of Base 
<Hippi> tuleeko tv:Stä mitään? 

Anglismit rules! Mikäli sanasta on olemassa osuva käännös, ei se tarkoita sitä etteikö anglismimuotoa voitaisi käyttää. Esimerkiksi IRC:ssä "kanavalta potkiminen" voidaan korvata termillä "kickaaminen". Väkisinsullottujen skandinaavisten merkkien käyttö on myös suotavaa, esim. sanoissa "bännätä", "häckätä", "träckeri". Nyrkkisääntönä on, että kaikki alkuperäiskielen suomen kieleen kuulumattomat konsonantit (kuten c, b, z, w) säästetään, ja loppu väännetään mahdollisimman lähelle sanan oletettua lausuntamuotoa. Näin esim. sana "kanava" (channel) voidaan vääntää muotoon "chänneli".

<arpaXe> hitto mikä scripta
<hypo> eeroo niin tossa olis tommonen securoitava servo ja sitten 
    pitäs pistää firewali kuntoon sinne rakentaa pari uutta
    natti 10 verkkoo alle..

Mikäli anglismin sijasta halutaan käyttää alkuperäiskielen sanaa (tai siltä väliltä, joskus rajanveto on vaikeaa), on se hyvä kirjoittaa väärin. Ei siis "channel" vaan "chanel", ei "come on" vaan "gamaan". 

Eksessiivinen huutomerkkien käyttäminen on suotavaa. Jos asia on kirjoittajan mielestä tärkeä, voidaan lauseen perään sijoittaa tilanteesta riippuen useita, jopa useita kymmeniä huutomerkkejä. Näin lukija ymmärtää paremmin lauseen todellisen painoarvon.

Kirjoitetussa muodossa Shift-toiminteen käyttö näppäimistössä tehdään ns. MTV (Music Television) - tyylillä. Nykynuori on nopea ja dynaaminen olento, joten vakaa Shift-näppäimen pohjassa pitäminen ei ole tyylille sopivaa. Tämä näkyy mm. edellämainittujen huutomerkkien käytössä. Ei siis "!!!!!!!!!" vaan "!!11!!1!". 

Lauseen loppuun sijoitettavat täytesanat ovat tärkeitä. Esim. "ja tollee", "että sillee" ja muut vastaavat tekevät kirjoittajasta joviaalin ja sanavalmiin tuntuisen persoonan. "kato nääs näin mä täst pistelen tuleen, tiäx, niinku, ja sillee."  

Yhdyssanat on keksitty ihmisten (ja varsinkin nuorison) kiusaamiseksi. Aina kun mahdollista, tulee yhdys  sanojen vastainen kapina  henki tuoda muun ihmis  kunnan tietoon. Kaikkihan me emme toki voi asua lappeen  Rannassa, mutta pienellä harjoittelulla kenestä tahansa tulee yhdys  sanojen mestari.

<KlemMari> Haluu tietaa ons taalla natteja poikia seuraksi 
      tammottelle 9veelle barbbi nukelle.... 

Internetin keskustelujärjestelmissä (erilaiset chat-ratkaisut ja IRC erityisesti) on hyvä näyttää osaamistaan tietokoneiden ja käyttöjärjestelmien saralla. Tämä saavutetaan kirjoittamalla kaikki teksti ilman skandinaavisia merkkejä (ä, ö, å). Siinäpä on mIrc-ohjelmistoa käyttävällä Windows-häviäjällä ihmettelemistä, kun elitegurulinuxgruuppiwarezcoodari pistää tulemaan "ala, ma nain taalla tanaan vahan paa maarattomia aalioita" -tyyppistä tekstiä. Mikäli skandittomuutta joku erehtyy kommentoimaan, voi aina selittää kuinka "ma en oo kerenny saataa tata viela, kun mun pitaa conffaa ja kaantaa kernelii niinku tiatsa sillee vitun mircci windoze HOMO!!!1"

Käännösesimerkkejä, Teinipeelo - Suomi:

vahan toi madonnan uus piisi on arsesta 

"Madonnan myöhäisempi musiikkituotanto on kuitenkin paikoittain luokattoman huonoa."

<Spol> jeesus on perseesstä
<Spol> jeesus on perseesstä
*** Spol has left #freenet (Spol)

"Henkilökohtainen näkemykseni kuitenkin on, että kristinuskon käsitys Jeesuksen neitseellisestä syntymästä on jonkin verran virheellinen. Tarkemmin ilmaistuna virhettä on noin kymmenisen senttimetriä."

joskus oli joku fake tunnus ja siitä imuttelin onko sulla
oma tunnus sinne 

"Yrityksen tietoturvan taso ja salasanapolitiikka on omakohtaisen kokemukseni mukaan heikohko. Käytätkö itse kyseisen yrityksen palveluja?"

<Ruusu> nmk, onx pakk0 aina naida???+1+1
<Ruusu> eix v0iz vaan zeurustella eikä ajna pyrkii naimiziin!!!! 

"Pysyvät ihmissuhteet ja sitoutuminen ovat minulle vaikeita asioita."

<Raga> ÄLKÄÄ MORKATKO MATTIA!!11 

"Minusta Matti Nykäsen aktiivisen urheilu-uran jälkeinen julkisuus on Matin oma asia. Kenenkään ei tulisi unohtaa Matin arvoa Suomen urheilumaineen kohottajana maailmalla."

<Ton`> Otan tan vitun paska kanavan hajotan teijan vitun 
    kukka.net paskan ja sillee 

"Kyllä, minun täytyy myöntää että omassa elämässäni olen kohdannut viime aikoina lähes ylipääsemättömiä vaikeuksia."

Yleisohjeita IRC:ssä

Sikäli kun ATK ja muu eliteosasto on hallussa, ja viileä nickname on hankittu, kannattaa muistaa olla varovainen jottei onlinepersoonan imago mene lommoille. Vaaran paikkoja ovat mm. liian huolettomasti heitetyt kommentit lähiympäristöstä: 

<Byte_> pitäsköhän mun päästää tähän kirjaston koneelle yks 
    muija kun tossa kiihkoissaan odottaa vuoroaan koneelle..